Ur flödet/i korthet

Israels minister för diasporafrågor och bekämpning av antisemitism, Amichai Chikli, säger att London, som styrs av muslimen Sadiq Khan, idag är världens mest antisemitiska stad.

Polisen försvarar judehat

Chikli menar att de spänningar som skapas av pro-Hamas-anhängare i London, där bara en tredjedel av befolkningen är vita britter, överstiger de som upplevs i andra internationella städer.

Israelen påpekade att polisen, under de regelbundna massdemonstrationer som har ägt rum i hjärtat av London efter Hamas terrorattack den 7 oktober 2023, har försvarat demonstranter som öppet har uppmanat till jihad.

Utrota Israel!

Chikli nämnde också att det ropades  ”From the river to the sea” – från floden till havet – en hänvisning till det islamiska målet att förinta Israel och upprätta en palestinsk stat som sträcker sig från Jordanfloden till Medelhavet. Han karakteriserade detta som en ”uppmaning till etnisk rensning av judar från staten Israel”.

En rapport från Chiklis departement visar att ”nästan hälften av brittiska judar överväger att lämna landet på grund av antisemitism” och att ”60 procent av brittiska judar har upplevt, eller känner någon som har upplevt, en antisemitisk episod efter den 7. .oktober förra året”.

Freudian slip

I en intervju förra månaden sa Labours muslimske borgmästare, Sadiq Khan, att hans parti var ”stolt över att vara både antirasistiskt och antisemitiskt”. Efteråt försökte han dra tillbaka uttalandet – men det innehåller det mesta som förknippas med en ”freudian slip”.

”3D-testet”

Chikli menar att modern antisemitism är koncentrerad till att beröva staten Israel dess rätt att existera. Hatet kan sammanfattas i ”3D-testet”: Demonisering, dubbelmoral och delegitimisering av Israel.

Årsrapporten från Chiklis departement visar en kraftig ökning av antisemitiska incidenter under 2023, en ökning med 235 procent jämfört med 2022.

Sunak varnar för ”pöbelvälde” efter aggressiva pro-palestinska demonstrationer